Agro-food tourism in apple-growing areas in South Brazil
Abstract
In Brazil’s South Region, experience of agro-food tourism in the apple-growing counties is characterized by the modest exploitation of the fruit as a tourist attraction. Objective: To present and discuss the current framework of agro-food tourism in the apple-growing areas of Brazil’s South Region. Methodology: Our research included field studies and a review of the relevant literature. In our analysis we consulted the budgets of the Localized Agro-food Systems Organization, and we considered collateral activities as a strategy for diversifying the earnings of family smallholdings. Results: in order to boost local tourism, a development project making positive contributions to potential investors in the industry should be designed. Conclusion: Professional qualifications, the collective organization of the producers and processors, and state participation are all indispensable for the success of agro-food tourism in the apple-growing areas of Brazil’s South Region.Downloads
Las obras que se publican en esta revista están sujetas a los siguientes términos:
1. El Servicio de Publicaciones de la Universidad de Murcia (la editorial) conserva los derechos patrimoniales (copyright) de las obras publicadas, y favorece y permite la reutilización de las mismas bajo la licencia de uso indicada en el punto 2.
2. Las obras se publican en la edición electrónica de la revista bajo una licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 España (texto legal). Se pueden copiar, usar, difundir, transmitir y exponer públicamente, siempre que: i) se cite la autoría y la fuente original de su publicación (revista, editorial y URL de la obra); ii) no se usen para fines comerciales; iii) se mencione la existencia y especificaciones de esta licencia de uso.
3. Condiciones de auto-archivo. Se permite y se anima a los autores a difundir electrónicamente las versiones pre-print (versión antes de ser evaluada) y/o post-print (versión evaluada y aceptada para su publicación) de sus obras antes de su publicación, ya que favorece su circulación y difusión más temprana y con ello un posible aumento en su citación y alcance entre la comunidad académica. Color RoMEO: verde.