ORGANIZACIÓ DEL TRABAJO DE ORDEÑO EN LAS EXPLOTACIONES COMERCIALES DE GANADO OVINO

Authors

  • V. R. Gaudioso Lacasa
  • J. L. Sotillo Ramos
Keywords: ovinos, ordeño mecánico, ordeño manual

Abstract

A study of milking labour in 42 dairy sheep farms (28 with machine milking, and 14 with hand milking) was made in the River Duero Basin. Different work routines have been evaluated according to hourly out-put operation time per sheep, waiting time between operations, time variations between milkers, and average time of permanency of teat cups on the udder.

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Author Biographies

V. R. Gaudioso Lacasa

Departamento de Producción Animal Facultad de Veterinaria Universidad de León

J. L. Sotillo Ramos

Cátedra de Producción Animal Facultad de Veterinaria Universidad de Murcia
How to Cite
Gaudioso Lacasa, V. R., & Sotillo Ramos, J. L. (1985). ORGANIZACIÓ DEL TRABAJO DE ORDEÑO EN LAS EXPLOTACIONES COMERCIALES DE GANADO OVINO. Anales de Veterinaria de Murcia, 1, 117–122. Retrieved from https://revistas.um.es/analesvet/article/view/23901
Issue
Section
Trabajos Fin de Grado/Fin de Máster