Gènesi i control documental a la cancelleria catalanoaragonesa del segle XV. Anàlisi a propòsit d’un dubte en l’autenticitat documental al 1421 - Beltran Todolí, Joan (Medievalismo, 2025)
Aquest article analitza el funcionament de l’oficina d’expedició documental de la reina Maria de Castella a través de les mateixes notes de cancelleria. Així, l’objectiu és remarcar la importància d’una bona praxi en l’elaboració del producte emanat d’aquesta oficina, coneguda i valorada pels oficials reials i súbdits, especialment per a donar validesa a la paraula règia escrita, en aquest cas transmesa per la reina. D’altra banda, emfatitza la manifestació de l’autoritat reginal a través de l’escriptura i la implicació de la reina Maria amb aqueixa tecnologia de govern.