E fisica que fezesse nulla prol non lle fazia. Médicos e medicina nas Cantigas de Santa Maria - González Martínez, Déborah (Estudios Románicos, 2015)
Nas Cantigas de Santa Maria hai un número significativo de milagres en que a Virxe restitúe a saúde, física ou mental, dun personaxe. Malia a temática destas cantigas, no interior da colección alfonsí encóntranse algunhas referencias á medicina convencional e a aqueles que a practican.